Да сънуваш земетресение

Два дни след рождения си ден получих поредния невероятен и много радващ подарък! Взех си най – страшния изпит, най – трудният, първият изпит за втория сезон на сесията. Да уча за него беше изключително приятно. Научих неща, за които не се бях замислила, повторих такива, които интуицията ми подсказваше, но не със същите термини. Посмях се с шегите в книгите.

Но не всичко беше толкова гладко, лесно, безпроблемно. Часове преди изпита ме обзе страхът. Отново страхът, който не ни дава да направим крачката, а ни притиска до стената, опирайки тъпо острие о кожата, и триейки се, оставя следи и непоносима болка. От този страх не се умира, от него се губи. Губиш шанса да скочиш, да полетиш, да се приземиш или просто да паднеш. Губиш възможността да изживееш силни емоции: да се зарадваш или разочароваш.

Нощта преди изпита, макар да беше само 4 часа почивка, ще я запомня със странния сън. Най – ужасният ми кошмар от детството, който наскоро се случи в реалността: земетресение. Сънувах го силно, очаквах го, беше страшно, но аз не изпитвах подобно чувство, нито се събудих обляна в студена пот. Просто нищо. Страхът го нямаше. Сигурен знак. Моментът, в който си казваш, че ще го направиш, че няма какво да те спре, освен ти самият. Моментът, в който надвиваш себе си и поглеждаш в бъдещето, в което вярваш, че си успял.

И днес вярвам повече, вярвам в себе си с още една идея отгоре. Защото кой друг, ако не самият ти? Ти си грънчарят, извайващ глината, чиято подвижна маса е безсилна пред енергията на твоите пръсти и сърце! И ако си достатъчно упорит и желаещ, нито едно земетресение не би могло да разклати земята под краката ти и да те откаже от щастието.

Здравей, щастие 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s